Ajankohtaista

Urheiluketju XXL saa Tampereella katolleen aurinkovoimalan

29.3.2018

Kolmessa eQ:n liikekiinteistössä hyödynnetään aurinkopaneeleita energian tuotannossa. Yksi näistä on Tampereen Lielahdessa sijaitseva Taninkatu 1, jonka vuokralaisina ovat tavarataloketju XXL ja eletroniikkajätti Power.
eq_aurinkoenergia

eQ Liikekiinteistöjen ja Hoivakiinteistöjen kohteissa siirryttiin maaliskuussa 2018 käyttämään kiinteistösähkönä uusiutuvista energialähteistä saatavaa vihreää ostosähköä. Jo 13 kohdetta käyttää geoenergiaa eli maalämpöä, 3 kohdetta aurinkovoimaa ja tämän lisäksi 4 kohteelle on myönnetty BREEAM-ympäristösertifikaatti, 11 kohteella sertifiointiprosessi on käynnissä.

Kotimaista aurinkoenergiaa

Tampereen Taninkatu 1 -liikekiinteistössä ympäristövastuullisuus näkyy konkreettisesti kiinteistön katolle asennetuissa aurinkopaneeleissa. Kiinteistössä vuokralla toimiva XXL Sports & Outdoor Oy on tehnyt aurinkosähkön ostamisesta puitesopimuksen uusiutuvan energian ratkaisuja tarjoavan Forus Oy:n kanssa. Yhdessä kiinteistöjen omistajien kanssa on nyt päästy sopimukseen aurinkovoimaloiden rakentamisesta myymäläkiinteistöjen katoille. 

Lielahden XXL:n katolle asennettu kotimainen Valoe Oy:n aurinkovoimala kattaa jopa neljäsosan kiinteistön tavaratalotoiminnan sähkönkulutuksesta. eQ:n vuokrausjohtaja Anne Dahl ja kiinteistöjohtaja Kimmo Alaharju ovat iloisia yhteistyöstä vuokralaisen kanssa.

– Haluamme omassa kiinteistökannassamme edistää uusiutuvan energian käyttöä ja Tampereen Taninkadun aurinkovoimala on yksi todiste siitä. eQ:n kiinteistörahastojen siirtyminen käyttämään vihreää sähköä vähentää osaltaan hiilijalanjälkeä.

Tärkein peruste XXL:n aurinkovoimaprojektille on ekologinen ja vastuullinen liiketoiminta. XXL:lle se tarkoittaa puhtaan luonnon ja harrastusympäristöjen sekä hyvien talviolosuhteiden turvaamista myös tulevaisuuden asiakkaille. Nyt julkaistava aurinkovoimalaprojekti on iso harppaus entistäkin vastuullisempaan suuntaan. 


Lisätietoja:


Anne Dahl
vuokrausjohtaja
eQ Varainhoito
p. 050 530 4901
anne.dahl(a)eq.fi

Kimmo Alaharju
kiinteistöjohtaja
eQ Varainhoito
p. 040 510 6890
kimmo.alaharju(a)eq.fi