Ajankohtaista

Parempi energiatehokkuus ja pienempi hiilijalanjälki Tampereen ja Kuopion kiinteistökohteisiin

8.4.2020

Laajojen investointien tavoitteena on pienentää kiinteistöjen hiilijalanjälkeä, hillitä ylläpitokustannuksia ja pienentää korjausvelkaa.
Toimitilat Tampere | Keskustori 5 | eq

Tampereen Keskustori 5. Kuva: Suomen Tiloja.fi Oy.

Energiaremontit tehdään Kuopiossa sijaitsevaan Asemakatu 22–24:een ja Tampereella sijaitsevaan Keskuskatu 5:een. Remontissa tullaan uudistamaan toimisto- ja liikekiinteistöjen ilmanvaihto, jäädytys ja valaistus. Samalla rakennusten katolle asetetaan aurinkopaneeleja. Lisäksi kiinteistöautomaation tuoma data liitetään LeaseGreenin pilvipalvelun ohjaukseen. 

– Olemme nyt asettamassa tiukkoja tavoitteita sekä energiatehokkuudelle että hiilidioksidipäästöille (CO2). Myös olosuhteiden parantaminen ja hallitseminen ovat tärkeäitä asioita, kun kiinteistöjen tekniikkaa modernisoidaan, kertoo eQ Kiinteistörahastojen kiinteistöjohtaja Kimmo Alaharju

Investoinnit pienentävät kiinteistöjen kustannuksia tuntuvasti ja välittömästi. eQ ja LeaseGreen kartoittavatkin myös muiden eQ:n omistuksessa olevien kiinteistöjen modernisointia.

– Kehitämme määrätietoisesti omistamiemme kiinteistöjen energiatehokkuutta ja toimintamme vastuullisuutta, sanoo Kimmo Alaharju.

Tutustu  Tampereen Keskuskatu 5:n.

Katso Kuopion Asemakatu 22–24:n vapaat tilat.


Lisätietoja

eQ Varainhoito
Kimmo Alaharju
kiinteistöjohtaja
040 510 6890


eQ Liikekiinteistöt on suomalainen erikoissijoitusrahasto, joka omistaa liike- ja toimitilakäyttöön tarkoitettuja kiinteistöjä. Olemme aktiivinen toimija ja toimintamme ydin on jatkuvasti ylläpitää ja kehittää kohteita, vastaamaan parhaalla mahdollisella tavalla käyttötarkoitustaan.

eQ Hoivakiinteistöt on suomalainen erikoissijoitusrahasto, joka sijoittaa varansa hoiva- ja yhteiskuntakiinteistöihin. Rahasto omistaa ikäihmisten tehostettua palveluasumista, koulutuskiinteistöjä, sairaaloita ja terveyspalvelukiinteistöjä, päiväkoteja, kehitysvammaisten ja mielenterveyskuntoutujien palveluasuntoja sekä muita hoiva-/yhteiskuntakäyttöön soveltuvia kiinteistöjä Suomessa. Sijoittajamme ovat suomalaisia säätiöitä, instituutioita ja yksityishenkilöitä.