Ajankohtaista

Lisää aurinkosähköä ja geoenergiaa eQ:n kohteisiin

14.9.2018

Aurinkoenergian käyttöä on laajennettu jälleen uusiin kohteisiin, kun eQ Liikekiinteistöjen Malmin Novaan ja Plaza Prestoon rakennetaan aurinkovoimalat. Lisäksi eQ Hoivakiinteistöjen rakenteilla olevan Lauttasaaren kouluhankkeen lämmitysmuodoksi tulee geoenergia.
eQ_vihrea_energia

Maaliskuussa sekä Liike- että Hoivakiinteistöt-rahaston kohteissa siirryttiin käyttämään uusiutuvista energialähteistä saatavaa Vihreää ostosähköä, ja uusiutuvaksi energialähteeksi valittiin tuulivoima. Nyt aurinkoenergian käyttöä on laajennettu uusiin kohteisiin, kun Helsingin Malmilla sijaitsevaa kauppakeskus Malmin Novaan ja Vantaan Aviapoliksessa sijaitsevaan Business Park Plaza Prestoon rakennetaan loppuvuoden aikana aurinkovoimalat. eQ Hoivakiinteistöjen rakenteilla olevan Lauttasaaren kouluhankkeen lämmitysmuodoksi puolestaan tulee geoenergia.

Uudet aurinkovoimalat ja geoenergiahanke vähentävät kohteiden hiilijalanjälkeä noin 60 000 kg:lla, mikä vastaa kuuden suomalaisen keskivertotalouden tuottamaa vuotuista hiilijalanjälkeä.


eQ on ympäristövastuullinen kiinteistönomistaja 


eQ Varainhoidossa vastuullisen sijoittamisen kulmakivi on kaikkiin sijoitusprosesseihin kiinteäksi osaksi integroitu ESG-prosessi (Environmental, Social, Governance), ja vastuullisen sijoittamisen periaatteet kattavat kaikki eQ:n sijoitusalueet. Kiinteistövarainhoidon sijoitustoiminnassa ESG:n osa-alueista korostuvat etenkin ympäristönäkökohdat, sillä ympäristövastuullinen kiinteistöomistaminen vaikuttaa positiivisesti kohteiden vuokralaiskysyntään ja pitkän aikavälin tuottoon. 


Käytännössä ympäristövastuullisuus näkyy muun muassa eQ Kiinteistörahastojen uudis- ja kehityskohteiden kestävään energian kulutukseen perustuvissa ratkaisuissa. Uusiutuvista energialähteistä saatava ostosähkö, aurinkopaneelien käyttö energian tuotannossa sekä geoenergian (maalämpö) hyödyntäminen ovat esimerkkejä eQ Kiinteistörahastojen aktiivisesta vaikuttamisesta kestävään energian kulutukseen niiden omistamissa kohteissa. 

Kuluvan vuoden aikana eQ Kiinteistörahastot ovat olleet aktiivisia kaikilla edellä mainituilla osa-alueilla.


Lue koko uutinen eQ.fi


Lisätietoja


Tero Estovirta
Johtaja, kiinteistösijoitukset
09-6817 8759
050 593 6194 tero.estovirta(at)eq.fi