Ajankohtaista

Hoivakiinteistö Helsingin Pitäjänmäessä eQ:n omistukseen

9.9.2019

eQ Hoivakiinteistöt osti Helsingin Pitäjänmäessä sijaitsevan hoivakäyttöön saneeratun kiinteistön.
Toimitilat Helsinki | Konalantie 6-8 | ulkokuva

Kuvassa Konalantie 6-8 (kuva: Suomen Tiloja.fi).


Kaupan kohteena on osoitteessa Konalantie 6-8 sijaitseva kiinteistö, joka on saneerattu hoivakäyttöön. Uuden kiinteistön vuokrattava pinta-ala on 10 000 neliötä. Myyjänä toimi Elite Alfred Bergin kiinteistökehitysrahasto Elite Kiinteistökehitysrahasto I Ky

Kiinteistön tiloja vuokraavat parhaillaan Helsingin kaupungin terveysasema, Mehiläisen Ykköskoti Henrik ja Keskon K-market. Osa kiinteistön tiloista on remontissa, ja remontin odotetaan valmistuvan kevääseen 2020 mennessä. Tällöin uusittuihin tiloihin muuttavat hoiva-alan yritys ja yksityinen päiväkoti.


Tarkoituksenmukaisia tiloja ja kestävää yhteistoimintaa

– Tämä  kiinteistö sopii erinomaisesti meille sekä sijainnin että käyttäjien puolesta ja Elite Alfred Berg on tehnyt hyvää työtä kiinteistön kehittämisessä. eQ Hoivakiinteistöjen lähtökohta on pitkäaikainen kiinteistöjen omistus, jolloin voimme tarjota vuokralaisasiakkaillemme tarkoituksenmukaisia tiloja ja kestävää yhteistoimintaa”, kertoo erikoissijoitusrahasto eQ Hoivakiinteistöjen sijoitusjohtaja Jennifer Eloheimo.

– Kiinteistökehitysrahastomme on toteuttanut useita kannattavia kehityshankkeita viime vuosien aikana, joista nyt myyty kohde on suurin. Olemme tyytyväisiä siihen, että tämä poikkeuksellisen laaja hoivakiinteistö sai pitkäjänteisen hoiva-alaan keskittyneen omistajan neljä vuotta kestäneen kehityshankkeen jälkeen, Elite Alfred Bergin kiinteistövarainhoidosta vastaava johtaja Jaakko Ristola sanoo.


Lisätietoja:

eQ Hoivakiinteistöt
Jennifer Eloheimo
sijoitusjohtaja
puh. 050 547 3660


eQ Hoivakiinteistöt on suomalainen erikoissijoitusrahasto, joka sijoittaa varansa hoiva- ja yhteiskuntakiinteistöihin. Rahasto omistaa ikäihmisten tehostettua palveluasumista, koulutuskiinteistöjä, sairaaloita ja terveyspalvelukiinteistöjä, päiväkoteja, kehitysvammaisten ja mielenterveyskuntoutujien palveluasuntoja sekä muita hoiva-/yhteiskuntakäyttöön soveltuvia kiinteistöjä Suomessa. Sijoittajamme ovat suomalaisia säätiöitä, instituutioita ja yksityishenkilöitä. Rahaston kiinteistöomaisuuden arvo oli 31.12.2018 1.036 miljoonaa euroa, joka oli sijoitettu 190 kiinteistöön Suomessa ja rahasto on Suomen merkittävin yhteiskuntakiinteistöomistaja.


Elite Alfred Berg tarjoaa monipuolisia ja korkeatasoisia säästämisen, sijoittamisen ja varainhoidon palveluita yksityisasiakkaille, yrityksille ja ammattisijoittajille. Konsernin emoyhtiön EAB Group Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n pörssilistalle. Konserniin kuuluu sijoituspalveluita tarjoava EAB Varainhoito Oy ja rahastoyhtiönä ja vaihtoehtorahaston hoitajana toimiva EAB Rahastoyhtiö Oy. Konsernin asiakaskunta koostuu yksityishenkilöistä ja yhteisöistä, joita se palvelee valtakunnallisesti 13 paikkakunnalla. Konsernin palveluksessa on yli 100 sijoitusalan ammattilaista, minkä lisäksi sen palveluita tarjoaa yli 20 sidonnaisasiamiestä. Konserni hoitaa asiakkaidensa puolesta yli 3 miljardin euron varallisuutta.