Ajankohtaista

Helsingin aikuisopistolle uudet toimitilat Kauppakorkeakoulun Chydenia-rakennuksesta Töölöstä

30.5.2018

Helsingin aikuisopisto on solminut vuokrasopimuksen perinteikkäästä Chydenia-rakennuksesta eQ Hoivakiinteistöjen kanssa. Opetustoiminta saa siis jatkua Töölön perinteikkäässä koulukiinteistössä.
Chydenia Rakennus

Chydenian bruttopinta-ala on noin 8100 m² ja kiinteistö peruskorjataan sisätiloiltaan uutta vuokralaista varten. Aikuisopiston toiminta siirtyy Chydenian tiloihin vuonna 2020, ja opiston tavoitteena on luoda uusi helsinkiläinen 2020-luvun oppimiskeskus.

– Olemme iloisia siitä, että HELAO:n ja sen opiskelijoiden avulla pääsemme jatkamaan rakennuksen perinnettä koulurakennuksena” kertoo Erikoissijoitusrahasto eQ Hoivakiinteistöjen sijoitusjohtaja Jennifer Eloheimo.

Helsingin aikuisopisto on jo lähes 60-vuotias aikuiskoulutuskentän toimija. Se on Suomen suurin yksityinen kansalaisopisto, joka toteuttaa vuosittain yli 1000 kurssia. Myös avoimen yliopisto-opetuksen tarjonta on runsasta. Opisto onkin hyvää vauhtia profiloitumassa helsinkiläisen vapaan sivistystyön alueella oppimisen ja hyvinvoinnin keskukseksi. 

Lisäksi opisto on viimeisten 25 vuoden aikana ollut merkittävä toimija myös maahan muuttaneiden uussuomalaisten kotoutumiskoulutuksen toteuttajana. Opisto ylläpitää myös aikuisten peruskoulua, jonka erityisosaamisalueena on luku- ja kirjoittamistaidottomien koulutus. Helsingin aikuisopiston toiminnoista vastaa johtava rehtori Kari Karvonen.

Chydenia-rakennus on alkujaan valmistunut vuonna 1923 tyttölyseoksi. Se siirtyi kauppakorkeakoulun käyttöön vuonna 1969. Kiinteistön omistus siirtyi Erikoissijoitusrahasto eQ Hoivakiinteistöille syksyllä 2017. 


Lisätietoja: 

Jennifer Eloheimo
sijoitusjohtaja
eQ Varainhoito Oy
p. 050 547 3660


Kari Karvonen
Johtaja, rehtori
Helsingin aikuisopisto
p. 09 41 500 350


Lähde ja kuva:

Tuloskiinteistöt Oy