Ajankohtaista

eQ näyttää esimerkkiä valitsemalla kiinteistöihinsä ekologisen, polttovapaan kaukolämmön

8.9.2020

eQ Kiinteistörahastot valitsi ensimmäisenä asiakkaana Fortumin täysin hiilivapaan, ilman polttamista tuotetun kaukolämmön kaikkiin 17 kiinteistöönsä Espoossa.
Toimitilat Espoo | Tietotie 6 | ilmakuva

Otaniemen lukio (Tietotie 6, Espoo) on eQ Hoivakiinteistöjen omistama kiinteistö. Täällä lukiolaisia lämmittää jatkossa ekologinen, hiilidioksidivapaa kaukolämpö. Kuva: Suomen Tiloja.fi Oy.


”Vastuullisuus kuuluu vahvasti yhtiömme toimintaan. Valitsimme vuonna 2018 kaikkiin kahteensataan kiinteistöömme vihreän sähkön. Lämmön tuotanto on merkittävä hiilidioksidipäästöjen aiheuttaja, joten nyt halusimme valita Espoossa sijaitseviin kiinteistöihimme kaikista ekologisimman vaihtoehdon eli polttovapaan lämmön”, kertoo kiinteistöjohtaja Kimmo Alaharju eQ:sta.

”Fortum toi juuri markkinoille uuden Fortum Eko5 -tuotteen, jonka lämpö tuotetaan 100 % hiilidioksidivapaasti lämpöpumpuilla puhdistetusta jätevedestä ja palvelinkeskusten hukkalämmöstä.​ Olen iloinen, että eQ näyttää valinnallaan hyvää esimerkkiä”, sanoo myyntipäällikkö Tuomas Hytönen Fortumilta. 

”Fortum Eko5 -lämpönä myytävä hiilidioksidivapaa kaukolämpö on korvamerkittyä ja ulkopuolisen tilintarkastajan varmentamaa. Sen osuus on tällä hetkellä reilu 15 % koko kaukolämmön tuotantomärästä. Ensi vuonna rakennamme Suomenojan voimalaitoksen alueelle uuden lämpöpumpun, jolla saamme lisättyä jätevedestä otetun lämpöenergian määrää entisestään”, jatkaa Tuomas Hytönen.

”Polttovapaus oli meille se tärkein valintakriteeri, kun valitsimme kiinteistöihimme Fortumin Eko5 -kaukolämmön. Viiden vuoden muuttumaton hinta on plussaa ja helpottaa huomattavasti lämmityskustannusten budjetointia ja seurantaa”, kertoo Alaharju.


Asiakas saa täyden varmuuden kaukolämmön alkuperästä ja ekologisuudesta

Ekologisen kaukolämmön myynti- ja tuotantomäärä sekä sen alkuperä varmennetaan vuosittain ulkopuolisen tilintarkastajan avulla. Tällaista kaukolämpöä voidaan myydä korvamerkittynä ainoastaan sen tuotantomäärän verran. Lämmön ekologisuus varmistetaan läpikotaisin: lämmön talteenotossa hyödynnetään lämpöpumppuja, joiden käyttämä sähkö on alkuperätodennettua, CO₂-vapaata sähköä. ​


eQ viestii vastuullisuudesta myös kiinteistön käyttäjille

eQ:ssa vastuullisuutta raportoidaan usealle taholle. Käytössä on mm. kiinteistön ympäristöluokitus BREEAM ja yhtiön oma vastuullisuusraportointi. Nyt vastuullisuudesta halutaan lisäksi viestiä myös kiinteistöjen vuokralaisille ja niiden käyttäjille. Tästä esimerkkinä jokaisen Espoossa sijaitsevan kiinteistön seinälle tulee Fortumin todistus kertomaan lämmityksen hiilidioksidivapaudesta.

”Fortum Eko5 vähentää kiinteistöjemme hiilidioksidipäästöjä vuodessa yhteensä 3249 tCO₂, mikä vastaa reilu 20 miljoonaa kilometriä henkilöautolla ajaen”, konkretisoi Kimmo Alaharju tyytyväisenä eQ:n valintaa.


eQ-konserni on kotimainen varainhoitoon ja Corporate Finance -toimintaan keskittyvä yhtiöryhmä. Konserni tarjoaa asiakkailleen sijoitus- ja pääomarahastoihin liittyviä palveluita, yksilöllistä varainhoitoa, strukturoituja sijoitustuotteita, sijoitusvakuutuksia sekä laajan valikoiman kansainvälisten yhteistyökumppaneiden sijoitusrahastoja. Lisäksi konserni tarjoaa yritys- ja kiinteistöjärjestelyihin sekä pääomajärjestelyihin liittyviä palveluja.