Ajankohtaista

eQ Hoivakiinteistöt osti Rubik-toimitilakiinteistön Länsi-Pasilasta

12.12.2019

eQ Hoivakiinteistöt on ostanut kiinteistökehitysyhtiö NREPiltä Maistraatinportti 2:ssa sijaitsevan Rubik-monikäyttäjärakennuksen noin 47 miljoonalla eurolla. NREP on tehnyt kiinteistöön kattavan peruskorjauksen.
Maistraatinportti 2

Kuva: Suomen Tiloja.fi Oy


Vuosina 2017–2018 saneerattu 12 000 neliömetrin toimistokokonaisuus sijaitsee loistavien liikenneyhteyksien ja palveluiden äärellä, vastapäätä Mall of Triplaa ja Pasilan asemaa. 1980-luvulla valmistuneeseen kiinteistöön on tehty laaja modernisointi, jossa uusittiin kiinteistön tilojen pintamateriaalit ja sisustus, vesi- ja viemärijärjestelmät, sähköt, lämmitys- ja ilmanvaihto, automaatiojärjestelmä sekä katto ja julkisivut. 


Korkean käyttöasteen kohde

NREP on tehnyt saneerauksen jälkeen aktiivista vuokraustyötä kiinteistössä. Nyt Rubikin tiloista yli 90 prosenttia on vuokrattu. Kiinteistön päävuokralainen on HUS, jonka käytössä on yli puolet kiinteistön tiloista. HUS:n lisäksi kiinteistössä ovat vuokralla muun muassa Suomen Lähetysseura, Fysios, Touhula, Soupster Family ja Delivery Hero.

– Olemme luoneet Rubikista laajalla modernisoinnilla houkuttelevan toimitilakohteen, joka täyttää nykyajan vaatimukset. Aktiivisen vuokraustyön ja Pasilan alueen kehityksen myötä olemme saaneet kiinteistöön vakaat vuokralaiset. Olemme tyytyväisiä, että Rubik saa nyt liiketoimintasuunnitelmamme mukaisesti uuden luotettavan omistajan, kertoo NREP:n sijoitusjohtaja ja osakas Jani Nokkanen

– Terveyspalveluiden saatavuus erinomaisella sijainnilla ja uudistetuissa tiloissa nousee tulevaisuudessa vieläkin tärkeämmäksi, ja Rubik täytti nämä kriteerit erinomaisesti. NREP on tehnyt ammattimaista työtä kohteen kehityksessä, minkä myötä kohteen käyttäjäkunta ja tulevaisuuden käyttömahdollisuudet sopivat hyvin rahastomme terveyspalvelusegmenttiin, kertoo eQ Hoivakiinteistöjen sijoitusjohtaja Jennifer Eloheimo.

Tutustu kiinteistöön

Lisätietoja:


eQ Varainhoito Oy
Jennifer Eloheimo
sijoitusjohtaja, eQ Hoivakiinteistöt
puh. 050 5473 660
jennifer.eloheimo(a)eq.fi


NREP
Jani Nokkanen
osakas
09-674 410
jani.nokkanen@nrep.com


NREP on vuonna 2005 perustettu Pohjoismaiden johtava kiinteistösijoittaja ja -kehittäjä. Yhtiö hallinnoi 5 miljardin euron kiinteistövarallisuutta ja työllistää yli 170 asiantuntijaa Pohjoismaissa, joista yli 50 Suomessa. NREP toimii kaikissa tärkeimmissä kiinteistöalan segmenteissä: asunnot, toimistot, liiketilat ja logistiikka. Kiinteistöjen omistamisen lisäksi NREP kehittää aktiivisesti kohteitaan tiiviissä yhteistyössä sidosryhmiensä kanssa.

eQ Hoivakiinteistöt on suomalainen erikoissijoitusrahasto, joka sijoittaa varansa hoiva- ja yhteiskuntakiinteistöihin. Rahasto omistaa ikäihmisten tehostettua palveluasumista, sairaaloita ja terveyspalvelukiinteistöjä, päiväkoteja, erityishoivakohteita, koulutuskiinteistöjä sekä muita yhteiskuntakäyttöön soveltuvia kiinteistöjä Suomessa. Sijoittajat ovat suomalaisia säätiöitä, instituutioita ja yksityishenkilöitä. Rahaston kiinteistöomaisuuden arvo oli 30.9.2019 noin 1,1 miljardi euroa, joka oli sijoitettu 159 kiinteistöön Suomessa ja rahasto on Suomen merkittävin hoiva-/yhteiskuntakiinteistöomistaja