Ajankohtaista

eQ Hoivakiinteistöjen ja Lehdon välinen puitesopimus kiinteistöjen rakentamisesta ja myymisestä täytetty

14.6.2019

eQ Hoivakiinteistöt ja Lehto Group Oyj:n tytäryhtiö Lehto Tilat Oy tekivät vuonna 2017 puitesopimuksen kymmenen hoivakiinteistön rakentamisesta ja myymisestä. Puitesopimuksen mukaiset rakennukset ovat valmistuneet ja viimeiset kaupat on tehty Lehdon ja Erikoissijoitusrahasto eQ Hoivakiinteistöjen välillä. Kohteita valmistui yhteensä 12 ja kokonaisuuden arvo on noin 40 miljoonaa euroa.
Hoiva_fiiliskuva

Kuva: Adobe Stock

Puitesopimuksen mukaiset hoivakiinteistöt ovat pääosin vanhushoivan sekä erilaisten erityisryhmien käytössä. Kohteiden vuokralaisina on alan valtakunnallisia palveluntuottajia.

— Yhteistyö Lehdon kanssa on tarjonnut meille hyvän tilaisuuden aikaansaada uusia, turvallisia ja terveellisiä hoivarakennuksia asukkaiden käyttöön. Yhteiskunnan kiinteistökannan korjausvelan pienentämisessä tarvitaan kaikkia tarjolla olevia keinoja ja nämäkin kohteet edustavat kiinteistökannan uusiutumista, kertoo sijoitusjohtaja Jennifer Eloheimo eQ Hoivakiinteistöistä.

— Yhteistyö eQ Hoivakiinteistöjen kanssa on ollut hyvin sujuvaa. Yhteistyö kokeneen ja pitkäjänteisen kiinteistönomistajan kanssa vastaa hoiva-alan kasvaviin tilatarpeisiin ikääntyvän väestön osuuden kasvaessa. Tässä yhtälössä korostuu muun muassa rakentamisen kustannustehokkuus, mutta samalla tilojen toimivuus hoivatyössä, kertoo Lehto Groupin Hyvinvointitilat-palvelualueen rahoituspäällikkö Joona Penttilä.


Lisätietoja:

Jennifer Eloheimo, sijoitusjohtaja, eQ Varainhoito Oy, puh 050 547 3660
Joona Penttilä, rahoituspäällikkö, Lehto Group, Hyvinvointitilat, puh. 050 404 4305


eQ Hoivakiinteistöt on suomalainen erikoissijoitusrahasto, joka sijoittaa varansa hoiva- ja yhteiskuntakiinteistöihin. Rahasto omistaa ikäihmisten tehostettua palveluasumista, koulutuskiinteistöjä, sairaaloita ja terveyspalvelukiinteistöjä, päiväkoteja, kehitysvammaisten ja mielenterveyskuntoutujien palveluasuntoja sekä muita hoiva-/yhteiskuntakäyttöön soveltuvia kiinteistöjä Suomessa. Sijoittajamme ovat suomalaisia säätiöitä, instituutioita ja yksityishenkilöitä. Rahaston kiinteistöomaisuuden arvo oli 31.3.2019 1.105 miljoonaa euroa, joka oli sijoitettu 197 kiinteistöön Suomessa ja rahasto on Suomen merkittävin yhteiskuntakiinteistöomistaja.

Lisätietoja Lehto Groupista