Ajankohtaista

eQ Hoivakiinteistöille neljä koulutuskiinteistöä Aalto-yliopiston Otaniemen kampukselta

10.6.2019

eQ Hoivakiinteistöt on ostanut Aalto-korkeakoulusäätiöltä neljä Otaniemen kampusalueella sijaitsevaa koulutuskiinteistöä. Kiinteistöt ovat osoitteissa Lämpömiehenkuja 2, Lämpömiehenkuja 3, Tekniikantie 3 ja Maarintie 6, Espoo.
Lampomiehenkuja 2, Espoo

Kuvassa Lämpömiehenkuja 2 (kuva: Suomen Tiloja.fi)


Kaupan kohteena olevat kiinteistöt sijaitsevat Otaniemen ydinkampuksen ulkopuolella. Yliopistolle päätös niiden myymisestä on osa vuonna 2015 tehtyä kampussuunnitelmaa, jonka mukaisesti se keskittää toimintaansa Otaniemessä sijaitsevan kampuksen ytimeen. Kaupalla vapautuu pääomaa yliopiston tutkimukseen, opetukseen, digitalisointiin ja kampuksen kehittämiseen. 


Toiminta kiinteistöissä jatkuu

Kaikki kaupan kohteena olevat kiinteistöt ovat täyteen vuokrattuja. Sekä Aalto-yliopiston että muiden vuokralaisten toiminta niissä jatkuu normaalisti. Neljän kiinteistön yhteenlaskettu bruttopinta-ala on noin 23 090 kerrosneliömetriä (Lämpömiehenkuja 2 n. 6450 brm², Lämpömiehenkuja 3 n. 4020 brm²), Tekniikantie 3 n. 3390 brm² ja Maarintie 6 n. 9230 brm²). 

– Kiinteistöt täydentävät hyvin koulutuskiinteistöjemme segmenttiä ja vahvistavat myös osuuttamme julkisella sektorilla. Espoon kaupungille rakennukset tarjoavat sekä toimivaa että turvallista koulutustilaa, kertoo eQ Hoivakiinteistöjen sijoitusjohtaja Jennifer Eloheimo.

Myynnin neuvonantajana kaupassa toimi CBRE Finland Oy.


Lisätietoja: 


eQ Varainhoito Oy
Jennifer Eloheimo
sijoitusjohtaja, eQ Hoivakiinteistöt
puh. 050 5473 660


Aalto-yliopistokiinteistöt Oy
Antti Tuomela
toimitusjohtaja
puh. 040 719 4007


eQ Hoivakiinteistöt on suomalainen erikoissijoitusrahasto, joka sijoittaa varansa hoiva- ja yhteiskuntakiinteistöihin. Rahasto omistaa ikäihmisten tehostettua palveluasumista, koulutuskiinteistöjä, sairaaloita ja terveyspalvelukiinteistöjä, päiväkoteja, kehitysvammaisten ja mielenterveyskuntoutujien palveluasuntoja sekä muita hoiva-/yhteiskuntakäyttöön soveltuvia kiinteistöjä Suomessa. Sijoittajamme ovat suomalaisia säätiöitä, instituutioita ja yksityishenkilöitä. Rahaston kiinteistöomaisuuden arvo oli 31.12.2018 1.036 miljoonaa euroa, joka oli sijoitettu 190 kiinteistöön Suomessa ja rahasto on Suomen merkittävin yhteiskuntakiinteistöomistaja.