Ajankohtaista

Arvokkaan jugend-rakennuksen saneeraus palveluasumiskäyttöön alkaa Oulussa

22.5.2018

Entisen Opetusviraston kiinteistön saneeraus seniorien palveluasumiskäyttöön alkaa Oulun Kasarmintiellä. Arvorakennuksen suojeltu julkisivu korjataan alkuperäiseen ulkoasuunsa. Saneerauksen sekä uudisrakennuksen on määrä valmistua syksyksi 2019.
Oulun Kasarmintie

Kuva: Havainnekuva Kasarmintien suunnasta, Arkkitehtitoimisto Kimmo Kuismanen


Vuonna 1909 rakennettu, Viktor Sucksdorffin piirtämä jugend-talo on toiminut aikanaan sähkövoimalan koneenkäyttäjien asuinrakennuksena sekä sähkölaitoksen toimisto- ja näyttelytilana. Viime vuodet rakennus on kuitenkin ollut käyttökelvottomassa kunnossa, ja siksi tyhjillään yli 10 vuoden ajan.

Yhteistyössä Oulun kaupungin ja Museoviraston kanssa on päädytty siihen, että osa huonokuntoisesta rakennuksesta puretaan ja rakennetaan uudelleen. Ennen päätöksiä kartoitettiin kaikki suojellun rakennuksen osien säilyttämisvaihtoehdot. Saneeraus suunniteltiin kunnioittaen talon arkkitehtonisia ja kulttuurihistoriallisia arvoja.

Saneerauksen yhteydessä kiinteistöön rakennetaan uudissiipi, joka yhdessä vanhan osan kanssa tulee hoiva-asumiskäyttöön. 54-paikkaisen palveluasumisyksikön tilat on vuokrattu Esperi Care Oy:lle. Kiinteistön omistaja on Erikoissijoitusrahasto eQ Hoivakiinteistöt.


Hoivakoti tulee sijaitsemaan keskeisellä paikalla, arvokkaassa ympäristössä

– Kiinteistön sijainti on erinomainen, ja Hartela on ammattitaitoisesti kehittänyt kohdetta. eQ Hoivakiinteistöt -rahaston lähtökohtana on pitkäjänteinen kiinteistönomistus sekä hyvät ja kestävät asiakassuhteet vuokralaisiimme. Hankkeen osapuolilla on yhteinen tavoite aikaansaada terveellinen, laadukas ja toimiva talo tuleville asukkaille, sanoo eQ Hoivakiinteistöjen sijoitusjohtaja Jennifer Eloheimo.

Vanhan sähkölaitoksen alue rakennuksineen on luokiteltu valtakunnallisesti merkittäväksi kulttuurihistorialliseksi ympäristöksi. Kortteli ympäristöineen on osa Oulujoen maisemallisesti arvokasta suistoaluetta.


Lisätietoja:

Jennifer Eloheimo
Sijoitusjohtaja
eQ Hoivakiinteistöt
p. 050 5473 660
jennifer.eloheimo(a)eq.fi